Rekonštrukcia ciest je horúcou témou aj v Piešťanoch

09.03.2013 Piešťany

Piešťany 8. marca (TASR) - Poslanci a zástupcovia mesta Piešťany hľadajú riešenie na rekonštrukciu ciest. Konštatovali, že stav cestných komunikácií je v nevyhovujúcom stave, ale zároveň je otázka, odkiaľ vziať peniaze na opravu. Povedal to primátor mesta Remo Cicutto.

Poslanci sa na rokovaní dohodli, že k rekonštrukcii ciest sa najskôr pripraví materiál, ktorý bude predložený na budúci týždeň na prerokovanie komisií. Následne sa predloží poslancom na riadne zasadnutie zastupiteľstva. Predbežne sú pripravené dve verzie financovania rekonštrukcie. Prvá počíta s financovaním cez prostriedky, ktoré sa uvoľnia z predaja pozemkov v lokalite Vrbovská cesta. "Tie sú v súčasnosti síce viazané na financovanie bazéna, ale v prípade schválenie tejto verzie by poslúžili práve na rekonštrukciu ciest," ozrejmil primátor. Druhá možnosť je v zvýšení úveru. V oboch prípadoch by sa začalo so stavebnými prácami najskôr na prelome augusta a septembra.

"Vypracovanie jednoduchej projektovej dokumentácie a proces verejného obstarávania na dodávateľa odhadujem asi na štyri mesiace. Kým by sme však zrealizovali rozsiahlu rekonštrukciu komunikácií v meste, občania môžu počítať s dočasným riešením. Čoskoro opravíme najproblematickejšie miesta," zdôraznil primátor.

O tom, ktorá verzia financovania bude nakoniec schválená, rozhodnú poslanci už na najbližšom zastupiteľstve. Náklady na rekonštrukciu ciest sú vyčíslené na 650.000 eur.
 

Vyberte región